Fragment

Kiezen of delen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kiezen of delen

Waar gaat het om in het leven? De liefde, zullen veel mensen zeggen. Maar de ouders van radiomaker Misha Koole hebben een ander antwoord: Vrijheid. En zij zijn niet de enigen. In de radiodocumentaire ‘Kiezen of delen’ duikt Misha in de wereld van de polyamorie.

Een wereld waar mensen zich proberen te verzoenen met de onvermijdelijke jaloezie om een hoger doel te bereiken: zichzelf en de ander maximale vrijheid te gunnen.

Een wereld ook met een geheel eigen terminologie, van ‘paramour’ tot ‘komeet’, die uitdrukt hoe je je als geliefden tot elkaar kunt verhouden als je je losmaakt van een monogaam bestaan.

Uiteindelijk hoopt Misha te ontdekken of hij zelf geschikt is voor de meervoudige liefde, of dat hij toch een ander pad kiest dan zijn ouders.


Ter rectificatie:

Eva, die te horen is in deze uitzending is non-binair transgender, wat betekent dat die zich geen man en geen vrouw voelt. Diens voornaamwoorden zijn “die” en “diens” dan wel “hen” en “hun”. In de uitzending wordt “zij” en “haar” gebruikt. Bij deze onze excuses daarvoor.