Fragment

Sonny

  1. Fragmentenchevron right
  2. Sonny

De Vlaamse radiomaker Wederik De Backer kreeg een half jaar de kans om opnames te maken met de gevangen van Vleugel F, uit de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen.

Al jarenlang maken de gevangen daar radio binnen de gevangenismuren, onder de geuzennaam Radio Begijnenstraat. Een keer per maand kapen ze de lokale Antwerpse ether, met zelf geschreven teksten, muziek, woordkunst en diepte-interviews.

Toch is in deze documentaire maar één stem te horen: Sonny, een psychisch zieke gevangene, waar Wederik hoe langer hoe meer door gefascineerd raakte.

Sonny heeft een levenslange geschiedenis van psychoses, harddrugs en gewapende overvallen. Al jaren hopt hij in en uit de gevangenis. En toch is hij geen doorsnee veelpleger. Hij krijgt geen bezoek van zijn familie, maar dat vindt hij terecht. Hij weet niet hoe lang hij nog vast moet zitten, maar ook dat maakt hem niets uit.

Meer dan met buiten is hij bezig met vroeger, met zijn jeugd. Hij graaft naar gebeurtenissen die hem zijn bijgebleven, op zoek naar aanwijzingen die verklaren wat hem heeft doen ontsporen.

Een documentaire van Wederik De Backer.
Muziek: Frederik De Clercq.
Met dank aan Katrin Lohmann, Nelle Van Damme en Radio Begijnenstraat.

Meer informatie: http://www.hell-er.net/radio-begijnenstraat/