Fragment

Het Spoor Terug, 13-08-2023, Rob Touber, octopus van de liedkunst

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Spoor Terug, 13-08-2023, Rob Touber, octopus van de liedkunst

Deze zomer in het Spoor Terug: mooie historische documentaires die eerder zijn uitgezonden in andere programma's en die we graag onder uw aandacht brengen. Vandaag Rob Touber, octopus van de liedkunst. 

Een documentaire over het verloren gewaande oeuvre van producer en tv-regisseur Rob Touber. Zijn liedjes zijn gezongen door artiesten als Jenny Arean, Gerard Cox, Willem Nijholt en Boudewijn de Groot. Touber was een maniakaal wonderkind, en hij stierf jong, op de top van zijn kunnen.

Het programma is gemaakt door Frank Jochemsen en Jim Immig, en was eerder te horen in de VPRO/NTR-podcast DOCS. En als deel 1 van de podcast-serie De Rob Touber Sound.

Mastering audio: Marc Broer. Eindmix: Alfred Koster. Eindredactie: Remy van den Brand. Productie: Dini Bangma. Met dank aan: Bas Agterberg, Ruud Bos, Maarten Eilander, Ruud van Gessel, Co de Kloet, Michel Mulders, Jack Oostendorp, Tom Rooduijn, Lillian Smit, Rob van Schoonderwalt, Piet Tullenaar, Roland Vonk, Allard Pierson Theatercollectie, Nederlands Jazz Archief,

Beeld & Geluid, Podiumkunst.net, Muziekschatten, Erven Rob Touber.