Naar homepage
Fragment

IVF biedt hoop voor wensouders

  1. Fragmentenchevron right
  2. IVF biedt hoop voor wensouders

Vandaag precies 39 jaar geleden werd de allereerste reageerbuisbaby geboren. Die doorbraak zorgde ervoor dat mensen die niet natuurlijk zwanger konden worden ook een kans kregen om papa en mama te worden. Sinds die tijd zijn er talloze reageerbuisbaby’s geboren, maar het is nog steeds geen gemakkelijke weg om te gaan. 

In de studio:

Melany Brunnings, ze probeerde tien jaar lang om zwanger te worden met behulp van onder andere IVF en andere hulp van het ziekenhuis. Aan het einde van die periode besloot ze het roer abrupt om te gooien, en werd ze alsnog zwanger, en inmiddels is ze moeder en eigenaar van het populaire platform kinderwensbloggers.com 

Stefan Muller, na verschillende pogingen IVF is het Stefan en zijn vrouw dan eindelijk gelukt om ouders te worden, van niet van één baby, maar van TWEE baby’s. Een tweeling dus. De tweeling is er nog maar net, maar heeft Stefan en zijn vrouw veel zorgen bezorgd. Hij stuitte op de bizarste reacties van de omgeving en wilt daar nu een boek over schrijven

Liesbeth de Wit behandelt mannen en vrouwen die middenin een IVF traject zitten, die te maken hebben met een onvervulde kinderwens of miskramen. Zelf is ze ook ongewenst kinderloos, maar dat zorgt ervoor dat ze haar cliënten als ervaringsdeskundige bij kan staan. 

Carla Beukers probeerde 15 jaar om zwanger te worden. Met relatie én helemaal alleen. Nu is ze 45 en heeft ze geaccepteerd dat ze geen moeder zal worden. In september komt haar boek 'De Hoop Voorbij' uit waarin ze haar eigen verhaal, en die van 26 anderen vertelt over ongewenst kinderloos zijn.