Fragment

Roel Maalderink blikt terug op het afgelopen jaar met comedians

  1. Fragmentenchevron right
  2. Roel Maalderink blikt terug op het afgelopen jaar met comedians

Op de laatste dag van het jaar verwelkomt Roel Maalderink een nieuwe generatie comedians in de studio. Céline Schrama, Teun van den Elzen, Alina Sharipova en Bugra Gedik blikken in 'Nog Even Over' terug op 2023 aan de hand van een conference over een thema waar we het volgens hen echt nog even over moeten hebben.

Macht

Video niet beschikbaar

Teun van den Elzen won het Groninger Studenten Cabaret Festival, schrijft voor het satirisch televisieprogramma Dit Was Het Nieuws, is columnist bij Spijkers met Koppen en studeerde intussen cum laude af als politicoloog. Hij toert momenteel door heel Nederland met zijn eerste solovoorstelling Meer Kan Ik Er Niet Over Zeggen.

Migratie

Video niet beschikbaar

Alina Sharipova is een Vlaamse stand-up comedian gevestigd in Amsterdam en met sterke roots in de post-Sovjetperiode. Deze ingrediënten zorgen voor een stevige voedingsbodem voor het materiaal waarmee Alina optreedt. In haar debuut show That Funny Feeling duikt ze onbevreesd in de uitdagingen die haar opvoeding met zich meebracht en deelt ze anekdotes over ervaringen met haar oer-Nederlandse vriend.

Emancipatie

Video niet beschikbaar

Céline Schrama was finaliste van het Leids Cabaret Festival 2022. Op het podium is haar ongemakkelijkheid en onhandigheid haar beste wapen. Céline haar hoge grapdichtheid en zelfspot zijn daarbij haar grootste troef; eerst zichzelf belachelijk maken, en dan.. is het publiek aan de beurt.

Dreigingsniveau 4

Video niet beschikbaar

Bugra Gedik won in 2017 de publieksprijs op het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. ZIjn comedy is rauw en introspectief met een filosofisch randje. Bugra is opgegroeid in Amsterdam-West tussen Turken en tokkies en geschoold in Zuid tussen Vespa’s en kakkers. Doe daar zijn perverse studentenleven bij en je krijgt een beeld van deze brutale cabaretier.