Fragment

Foodfluencer Pien Wekking: ‘Het leven is niet altijd zo leuk als het op sociale media lijkt’

  1. Fragmentenchevron right
  2. Foodfluencer Pien Wekking: ‘Het leven is niet altijd zo leuk als het op sociale media lijkt’

Het begon als een uit de hand gelopen hobby, maar inmiddels heeft Wekking bijna 200.000 volgers op Instagram en twee succesvolle kookboeken. Ze prijst zichzelf gelukkig met het werk dat ze kan doen maar haar succes op Instagram heeft ook een negatieve kant: “Ik voel soms een druk om me uit te spreken over onderwerpen waar ik niet zoveel over weet”

Tijdens de corona pandemie kon ze niet meer met haar vrienden uit eten, ze gingen meer zelf koken en Wekking plaatste haar recepten als grapje op een Instagram-account. Het account groeide snel: “Ik ben een van de weinige mensen die iets leuks aan de lockdown heeft overgehouden”

Eind 2022 bracht ze haar eerste kookboek uit, het werd een bestseller, net als haar tweede boek, dat ze in oktober publiceerde. “Ik had niet verwacht dat het tweede boek ook zo goed zou gaan. Het succes van het eerste boek leek moeilijk te overtreffen. Daarom dacht ik: ik ga gewoon een tweede boek maken omdat ik dat zelf heel leuk vind, maar dan met minder verwachtingen. Want het kan bijna niet dat het net zo goed gaat als mijn eerste boek. Maar dat is toch echt weer gebeurd.”

Negatieve reacties

Wekking moet wennen aan de vooroordelen die mensen hebben op sociale media: “Mensen denken dat ik alleen maar de hele dag leuke dingen aan het doen ben en in een restaurant zit. Maar dat is niet waar. Het leven is niet altijd zo leuk als het op social media lijkt.”

Ze benadrukt dat maar een klein deel van alle reacties negatief zijn. De meeste reacties die ik krijg zijn positief: “Er zijn soms ook mensen die ik dan op een feestje ontmoet en die dan gelijk zeggen, ik heb je nieuwe boek en ik vind hem echt fantastisch. Dan glunder ik natuurlijk helemaal, want daar doe ik het voor.”