Fragment

Oranje poetst slechte start weg, pakt drie punten tegen Ierland

1. Fragmentenchevron right
  2. Oranje poetst slechte start weg, pakt drie punten tegen Ierland

Na de 3-0 overwinning op de Grieken afgelopen donderdag, hoopte het Nederlands elftal haar doelsaldo wederom te spekken, ditmaal tegen Ierland. Maar daar dachten de Ieren anders over. Al na vier minuten konden zij een strafschop afdwingen. Adam Idah schoot de bal kalm binnen. 1-0 voor Ierland.

Dit was niet de start waar bondscoach Ronald Koeman op hoopte. Vanaf de zijlijn probeerde hij zijn team naar de gelijkmaker te loodsen. Oranje probeerde aanvallen op te bouwen en dat lukt in de achttiende minuut. Cody Gakpo vond Denzel Dumfries met een scherpe bal de diepte in. 1-op-1 met de keeper en Dumfries werd neergelegd. Strafschop. Gakpo legde de bal op de stip, haalde uit. Keeper Gavin Bazunu miste de op bal op het nippertje. 1-1!

De Oranjemannen gingen met gelijkspel de rust in. Koeman besloot twee keer te wisselen. Reijnders en Weghorst erin, Wieffer en Blind eruit. Oranje speelde nu 4-3-3 en dat werkte. Na zeven minuten spelen vond Wout Weghorst het net na een prachtige aanval: na een stuit stuurt hij de bal zo naar de verre hoek.

Een belangrijke overwinning voor het Nederlands elftal: Met de 2-1 zege op Ierland in Dublin heeft de ploeg van Koeman een grote stap gezet richting het EK. Daarmee verstevigt de ploeg de tweede plaats in de poule en dat is nodig: de nummers een en twee uit de groep gaan naar het EK.