Fragment

Langs de Lijn maakt de genomineerden voor het Sportgala bekend

  1. Fragmentenchevron right
  2. Langs de Lijn maakt de genomineerden voor het Sportgala bekend

Een spannend moment, want wij mogen de genomineerden voor het NOS NOC*NSF Sportgala bekend maken. Afgelopen week hadden wij een shortlist en vandaag is het dan eindelijk zover. Per categorie zijn er drie genomineerden.

Laten we beginnen met de genomineerden voor Sportman van het jaar.

Genomineerd zijn: Schaatser Sven Kramer, Formule I coureur Max Verstappen en Wielrenner Tom Dumoulin.

En dan de volgende categorie, de prijs voor beste sportvrouw van het jaar, ook daar zijn er dit jaar drie genomineerden. Zeilster Marit Bouwmeester, Atlete Dafne Schippers en wielrenster Anna van der Breggen.

En dan zijn er nog drie ander categorieën waarin de prijzen worden verdeeld.

Voor sportploeg van het jaar zijn dit de drie genomineerden:

De Hockeyploeg bij de Mannen, de aflossingsploeg van het shorttrack en het Nederlandse Vrouwenvoetbalelftal die afgelopen dinsdag teleurstellend gelijk speelde tegen Ierland. 

De genomineerden voor de coaches van het jaar: 

Jac Orie, de coach van onder anderen Sven Kramer is genomineerd, en ook de bondscoach van het vrouwenvoetbalelftal, Sarina Wiegman is één van de drie. De derde genomineerde is shorttrackcoach Jeroen Otter.

En dan wordt er tijdens het Sportgala nog een prijs uitgereikt, die voor de beste Paralympische sporter. De genomineerden zijn: Tennisster Diede de Groot, skiër Jeroen Kampschreurs en Triatleet Jetze Plat.


Het NOS NOC NSF Sportgala is over twee weken, op dinsdag 19 december. En is natuurlijk te volgen via NPO Radio 1.