Fragment

'Scenario om horeca over drie weken gecontroleerd weer te openen'

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Scenario om horeca over drie weken gecontroleerd weer te openen'

Hans de Boer, voorzitter van werkgeversbond VNO-NCW, laat weten dat er wordt nagedacht over het "gecontroleerd heropenen" van winkels en horeca over drie weken. "Het noodpakket begint er nu goed uit te zien. Daarom zeggen we tegen elkaar: zullen we eens heel voorzichtig gaan nadenken over de situatie over een maand?", zei De Boer in het programma Nieuwsweekend.

Hij benadrukte daarbij wel dat ook andere scenario's worden besproken. Bijvoorbeeld als de situatie rond het coronavirus verergert en er een complete isolatie wordt ingesteld. "Maar je moet dus ook kijken of straks weer veilig winkelen of het drinken van een kopje koffie bevorderd kan worden. We hebben alle scenario's voor de bril."

De Boer zei verder dat er deze dagen "elk uur" contact is met de vakbonden en het kabinet. "En dat doen we in een heel goede werksfeer. We hebben een soort pact gesloten van eendracht en daadkracht. We begraven even de strijdbijl van cao's en proberen nu echt even het goede te doen voor de samenleving. Dat is dan weer het mooie van deze situatie." 

Video niet beschikbaar