Fragment

Draag jij deze kleren in de nabije toekomst?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Draag jij deze kleren in de nabije toekomst?

Aan de kledingindustrie leeft al langer het imago dat het niet duurzaam is. Tegelijkertijd hebben sommigen het al jaren over de integratie van technologie in onze kleren, maar komt dit er maar niet van. 

Daarom vindt van 1 juni tot 22 juli in modestad Arnhem de tentoonstelling State of Fashion 2018: searching for the new luxury plaats. Door lasers op maat gemaakte kleding, Vivienne Westwood haar Ethical Fashion Initiative, handtassenleer gemaakt uit Ananas-schillen... Meer dan 50 soorten kleurrijke projecten en kledingstukken uit de hele wereld vind je er die allemaal in het teken van duurzaamheid en technologie staan.

Verslaggever Jeroen de Jager ging de tentoonstelling al bekijken. Dat deed hij met curator José Teunissen (School of Design and Technology aan de London College of Fashion) en hoogleraar visuele cultuur Anneke Smelik (Radboud Universitet). Smelik haar eigen onderzoeksproject naar mode en technologie maakt deel uit van de tentoonstelling. Zo vind je er bijvoorbeeld het t-shirt met geïntegreerde zonnepaneeltjes dat promovenda Pauline van Dongen ontworpen heeft.