Naar homepage
Fragment

Lindsay werd slachtoffer van seksueel geweld

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lindsay werd slachtoffer van seksueel geweld

Lindsay Arts uit Amersfoort werd 3 jaar geleden verkracht na een tinderdate en zet zich sindsdien in voor een betere positie van slachtoffers van seksueel geweld. Ze vertelt hierover in Nieuws en Co. 

We spreken haar na het nieuws over de gemeente Amsterdam dat de veiligheid van vrouwen en meisjes in de hoofdstad wil verbeteren. Ongeveer de helft van de vrouwen wordt wel eens lastiggevallen op straat. In de leeftijd 15 tot 34 jaar is dit zelfs tachtig procent. Ook worden veel vrouwen online geïntimideerd of hebben ze te maken met huiselijk geweld.

Doordat er vele vormen zijn van seksuele intimidatie en geweld, variërend van sissen en nafluiten op straat tot herhaald seksueel misbruik, neemt de gemeente verschillende maatregelen.

Een van die maatregelen is de campagne 'Jij staat niet alleen'. Deze richt zich op meisjes en vrouwen die te maken hebben met seksuele intimidatie of geweld. Voor wie dat wil staat een Amsterdamse vrouw klaar die als vriendin een steun kan zijn. De boodschap is dat uitbuiting en intimidatie niet worden geaccepteerd.