Fragment

Nederlanders worstelen zich door avondspits

  1. Fragmentenchevron right
  2. Nederlanders worstelen zich door avondspits

Het KNMI heeft code rood afgegeven vanwege sneeuw en gladheid. Vanuit het zuiden is het begonnen met sneeuwen en tijdens de avondspits trekken de sneeuwbuien verder naar het noorden. 


In de zuidelijke provincies is het door de sneeuw op veel wegen glad. Het leidt tot veel vertragingen. Aan weggebruikers is gisteren al gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven. 
"Daar is massaal gehoor aan gegeven", zegt Debby van Slegtenhorst van Rijkswaterstaat in Nieuws en Co. "Er zijn natuurlijk mensen die dat niet kunnen en daarom vinden we het fijn dat er gehoor is gegeven aan de oproep zodat er minder verkeer op de weg is."
De 900 strooiwagens van Rijkswaterstaat kunnen rond halfvijf over het algemeen nog goed over de weg, ziet Van Slegtenhorst. "Die strooiwagens moeten er echt doorheen, dus hoe meer mensen eerder op pad zijn of van de weg zijn, hoe eerder de strooiwagens de wegen begaanbaar kunnen houden."
"Geef de strooiwagens dan ook de ruimte", benadrukt ze. "Houd afstand en pas je snelheid aan. Het is even wachten wat de avondspits ons gaat brengen, maar we gaan gewoon door tot wanneer het nodig is."