Fragment

Kindervragen: Waar komt mijn steen vandaan?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kindervragen: Waar komt mijn steen vandaan?

Ook al hebben kinderen op dit moment vakantie, hun nieuwsgierigheid staat nooit uit. Als bewijs hiervoor nodigen we deze week opnieuw elke dag een kind uit die een vraag aan een wetenschapper mag stellen. Want achter een antwoord op een kindervraag zit vaak meer dan je zou denken.

Theyl (9) uit Kudelstaart heeft sinds kort een nieuwe hobby: magneetvissen. Bij een vriendje in De Horn had in de rivier de Vecht een magnetisch steentje van bijna 10 centimeter gevonden. Hij vraagt zich af hoe oud het steentje is en waar het vandaan komt. Kortom: is het steentje misschien waardevoller dan we op het eerste gezicht denken? Wat in de Vecht zijn al talloze mooie archeologische schatten gevonden.

Alexander van de Bunt, archeoloog bij het meldpunt Archeologie van het Landschap Erfgoed Utrecht, zocht het voor Theyl uit.

P.S.: Er was verdorie geen tijd meer om het in onze uitzending van #kindervragen te tonen. Maar schattenzoeker Theyl ging uiteindelijk helemaal niet teleurgesteld bij ons vandaan. Want Alexander had een verrassing bij waar Theyl helemaal stil van werd...🤩 Klik hier om het filmpje achter de schermen te bekijken.