Fragment

Man verdacht van moord op zijn vrouw na podcast over 37 jaar oude zaak

  1. Fragmentenchevron right
  2. Man verdacht van moord op zijn vrouw na podcast over 37 jaar oude zaak

In Sydney is de 70-jarige Chris Dawson aangeklaagd voor de moord op zijn vrouw Lynette, die 37 jaar geleden als vermist werd opgegeven.

Decennialang zat er nauwelijks schot in het onderzoek naar de vermissing, totdat Dawson gisteren ineens werd opgepakt. Volgens nabestaanden van zijn ex-vrouw leidde een podcast tot de doorbraak.

In The Teacher's Pet nam onderzoeksjournalist Hedley Thomas de zaak van Lynette Dawson de afgelopen maanden onder de loep. De podcast is wereldwijd zo'n 27 miljoen keer gedownload door luisteraars, onder wie blijkbaar ook Australische politiemensen.

Via de podcast kwamen zij getuigen op het spoor die nog niet eerder waren gehoord. Met het nieuwe bewijs kon de politie in Sydney "nieuwe stukjes van de puzzel leggen", zegt een woordvoerder tegen Australische media.

"Het duurt nog even voordat we meer te weten komen over wat zich heeft afgespeeld", zegt correspondent Robert Portier in Nieuws en Co. De zaak wordt pas eind volgend jaar behandeld. Pas dan wordt duidelijk of Chris Dawson ook echt schuldig is.