Fragment

Sportforum: "Schulting heeft shorttrack uitgespeeld"

  1. Fragmentenchevron right
  2. Sportforum: "Schulting heeft shorttrack uitgespeeld"

Shorttracker Suzanne Schulting werd dit weekend wereldkampioen door alle 14 races die ze reed te winnen. "Ze heeft het shorttrack uitgespeeld", zegt commentator Joris van den Berg in het Sportforum.

We zagen Schulting dit weekend vaak op kop rijden, een stukje voor de rest van het veld. Van den Berg: "Dat gaat zo verschrikkelijk hard. Ze doet de rest daarmee de das om."

Van den Berg denkt dat Schulting een probleem heeft op weg naar de Olympische Spelen van Peking. "De verwachtingen gaan omhoog. Ze zal straks op de Spelen toch minimaal twee keer goud moeten winnen. Maar ze is in staat tot vier keer olympisch goud."

In het Sportforum waren vandaag nog drie anderen te gast: AD-journalist Sjoerd Mossou, oud-voetballer Marc van Hintum en oud-atleet Gregory Sedoc.

Gregory Sedoc richtte zijn woord nog speciaal tot Bibian Mentel. De drievoudig paralympisch snowboard-kampioene overwon talloze keren kanker, maar kreeg dit weekend te horen dat ze uitbehandeld is. Ze is een inspiratiebron voor velen, waaronder dus ook Sedoc.