Fragment

Onno Hoes nieuwe waarnemend burgemeester Haarlemmermeer

  1. Fragmentenchevron right
  2. Onno Hoes nieuwe waarnemend burgemeester Haarlemmermeer

Onno Hoes zal vanaf 28 november weer als burgemeester aan de slag gaan, en ditmaal in de gemeente Haarlemmermeer. Vorige week kreeg hij plotseling de vraag van de commissaris van de Koning Johan Remkes of hij ervoor voelde waarnemend burgemeester te worden. 

“Ik werd compleet overvallen door dat telefoontje. Ik vroeg ook of ik er een paar dagen over na kon denken, maar dat was geen optie. Ik moest binnen 24 uur beslissen,” vertelt de oud-burgemeester van Maastricht in Langs de Lijn En Omstreken. 

Vanavond had Hoes een zogenaamd klikgesprek met de fractievoorzitters. “In een half uur tijd stelden zij wat vragen aan mij. Ze wilden weten welke thema's ik belangrijk vind en waar ik aandacht aan wil geven in de gemeente. En die klik was er dus...” 

Aansluitend werd Hoes tot zijn verrassing gelijk ook beëdigd door de Noord-Hollandse Commissaris van de Koning Johan Remkes. “Het voelt echt alsof ik in een film zit. Dat dacht ik net ook nog toen ik met een bos bloemen naast me in de auto terug naar Maastricht reed.”