Fragment

Daley Blind heeft toptransfer naar Bayern München te pakken

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Daley Blind heeft toptransfer naar Bayern München te pakken

Daley Blind is donderdagavond offcieel gepresenteerd bij Bayern München. De verdediger, die transfervrij was na zijn vertrek bij Ajax, heeft een contract voor een half jaar getekend bij de Duitse grootmacht. In Duitsland zijn ze positief verrast met dit ‘buitenkansje’.

“Mensen zijn positief verrast over deze transfer in Duitsland”, zegt NOS-correspondent Wouter Zwart in Duitsland. “Blijkbaar is deze overgang tussen Kerst en Oud en Nieuw tot stand gekomen, en is het sindsdien snel gegaan.

Hij wordt in de Duitse kranten een ‘snelle oplossing’ genoemd, omdat hij wordt gezien als de tijdelijke vervanger van Lucas Hernandez die zijn kruisbanden afscheurde tijdens het WK.”

Video niet beschikbaar

Ondanks de korte contractduur denkt Zwart dat Blind toch de nodige minuten gaat maken. “Hij zal misschien niet elke wedstrijd spelen, maar heeft als voordeel dat hij multifunctioneel is en daardoor perfect in het systeem past. Voor beide partijen is het een heel gunstige oplossing.”

Ook de fans reageren positief over de komst van de verdediger. “Hij wordt hier echt nog wel gezien als de man die de beslissende pass kan geven. Iedere Duitser heeft assist van Blind op het WK2014 nog in zijn geheugen staan. Ze zien in dat opzicht echt een meerwaarde in hem.”