Fragment

Fitte Messi heeft zin in WK

  1. Fragmentenchevron right
  2. Fitte Messi heeft zin in WK

Vandaag was het dan zover: Lionel Messi stond 'n kwartier lang de pers te woord. De grote vraag was of de Argentijnse sterspeler fit genoeg is voor het WK. Naar verluidt gaat het uitstekend met hem. De afgelopen dagen waren daar zorgen over vanwege het missen van een training.

De presentator van de grootste Argentijnse sportzender Edul liet uit betrouwbare bron weten dat Messi niets mankeert. Het schijnt uitstekend met hem te gaan want, er klinken geluiden vanuit het Argentijnse kamp dat er een totaal andere Messi bij het nationale elftal heeft gemeld. Bij voorgaande grote eindtoernooien lag de druk van het Argentijnse volk zwaar op zijn schouders. Door het winnen van de Copa América is de hoofdprijs met het nationale elftal al binnen. Messi oogt relaxt en men ziet hem veel meer lachen. 

Tijdens de persconferentie in het mediacentrum van Doha bevestigde Messi de positieve geluiden: "Ik geniet nu veel meer. Vroeger was ik alleen maar bezig met de volgende wedstrijd. Nu wil ik ook echt lol hebben met het team. Het gevoel lijkt op dat van 2014. Toen genoot ook iedereen ervan om met de ploeg bij elkaar te zijn. Net als toen, is ook nu het vertrouwen in dit team heel groot".

Messi bereikte met Argentinië de finale van het WK in 2014. Dit ging ten koste van Nederland in de halve finales.