'Bij bedrijven als Deliveroo werk je eigenlijk voor een algoritme'
- Fragmenten
- 'Bij bedrijven als Deliveroo werk je eigenlijk voor een algoritme'
Als consumenten willen we tegenwoordig alles zo snel mogelijk. Voor 12:00 uur besteld, diezelfde dag nog in huis. Taxi's bestellen we via Uber, schoonmakers via Helpling en maaltijden worden binnen notime bezorgd via Deliveroo. Welkom in de 'on demand-economie', zegt journalist Rens Lieman in zijn boek 'Uber voor Alles'.
'Eigenlijk heeft de consument tegenwoordig alle macht', vertelt Rens enthousiast. 'We willen alles sneller en beter en bedrijven als Deliveroo en Uber proberen daar op in te spelen voor zowel de consument als voor de werknemer.'
Rens was zelf een tijdje werkzaam voor Deliveroo en kreeg een onthullend kijkje in de keuken. 'Je mag zelf je werktijden en klussen bepalen wat zorgt voor een gevoel van vrijheid. Maar de app is zo ontworpen dat je als werknemer altijd wel weer terugkomt om te werken. Dus eigenlijk is het een soort schijnvrijheid.'
Video niet beschikbaar