Fragment

Jumbo-Visma laat Kuss Vuelta winnen: 'Dit had uit de klauwen kunnen lopen'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Jumbo-Visma laat Kuss Vuelta winnen: 'Dit had uit de klauwen kunnen lopen'

Afgelopen weekend werd er in Spanje geschiedenis geschreven. Jumbo-Visma heeft met Sepp Kuss de Vuelta gewonnen en pakte daarmee een unieke trilogie. De Nederlandse ploeg schreef de Tour, de Giro én de Vuelta op haar naam.

Vooraf was eigenlijk al bekend dat Sepp Kuss de titel zou pakken, daar hadden zijn ploeggenoten Jonas Vingegaard (die uiteindelijke tweede werd) en Primoz Roglic (derde) mee ingestemd.

In het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken bespreken oud-Twente-voetballer Wout Brama, AD-journalist Thijs Zonneveld en NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen deze afspraak binnen Jumbo-Visma.

Vermeulen vindt dat de ploegleiding te prijzen is in deze situatie “Dit had ook helemaal uit de klauwen kunnen lopen, maar is gewoon goed georganiseerd door Jumbo-Visma.”

Maar volgens Zonneveld had vooral Roglic het wel even moeilijk met deze keuze. “Hij reed de dagen erna rond als een kleuter die niet in het bos wil lopen, maar toch mee moet. Die dacht misschien wel dat het nu weer zijn beurt was.”

Brama kan zich wel vinden in de reactie van Roglic: “Als ik hem zou zijn, zou ik ook wel een paar nachtjes slecht hebben geslapen, denk ik.” Zonneveld reageert: “Maar dit was niet een soort cadeautje voor Kuss, hij heeft zichzelf in deze positie gebracht.”