Fragment

Vijf voor twaalf bij Ajax, maar “de grootste talenten spelen daar”

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Vijf voor twaalf bij Ajax, maar “de grootste talenten spelen daar”

Het loopt - op z'n zachtst gezegd - nogal stroef bij Ajax. De ploeg uit Amsterdam kocht deze transferperiode twaalf spelers voor in totaal 108 miljoen euro, maar dat betaalt zich allemaal nog niet bepaald uit.

In het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken benadrukt ESPN-presentator Toine van Peperstraten dat Ajax-trainer Maurice Steijn de afgelopen jaren bij Sparta Rotterdam op een ander niveau aan het scouten was: “Het Ajax-niveau is toch anders. Dus het is wel begrijpelijk dat Steijn dat niet allemaal in het zicht heeft, wat er allemaal binnen zou kunnen komen.”

Dat speelt een rol in de prestaties van de ploeg uit Amsterdam, denken ook de andere forumleden Art Langeler – hoofd voetbal en ontwikkeling bij FC Groningen - en NOS-commentator Jan Roelfs. Toch maakt Langeler zich nog niet druk: “Let wel, bij Ajax in de jeugdopleiding: de grootste talenten spelen daar.” Van Peperstraten reageert: “Maar door de vele aankopen, worden de kansen voor de jeugd kleiner.”

Volgens Jan Roelfs kan dat een probleem worden: “Kijk, er is geld. Dus er wordt zo snel gekeken naar een oplossing door een speler maar gewoon te kopen. Dan wordt er niet gekeken naar de jeugd.”

Video niet beschikbaar