Fragment

Verkeershufters opgelet: de politie gaat je volgen vanaf je huis

  1. Fragmentenchevron right
  2. Verkeershufters opgelet: de politie gaat je volgen vanaf je huis

De politie mag weggebruikers die keer op keer worden betrapt op hufterig gedrag gericht op de hielen zitten. Dat bleek woensdag uit een uitspraak van de rechtbank van Utrecht. 

De rechter keurde het goed dat de politie twee dagen lang een verkeershufter volgde, waarbij de persoon in kwestie vier forse overtredingen maakte. Verkeersofficier Achilles Damen is blij met de uitspraak. Die betekent dat de politie mag doorgaan met het gericht volgen van bestuurders die er regelmatig een potje van maken op de weg. 

'We mogen bij het houden van toezicht onze pijlen richten op mensen die vaak forse overtredingen plegen. Mensen die vaker veroordeeld zijn voor hard rijden, bumperklevers, maar ook mensen waar heel veel klachten over zijn', aldus Damen. Mensen die zich wel normaal kunnen gedragen hoeven niet bang te zijn, die worden op de gebruikelijke wijze in de gaten gehouden zoals met flitspalen.

De harde aanpak van de echte hufters houdt dat de politie iemand kan oppikken bij huis, werk of bij de sportclub, meldt Damen. 'En dan kunnen ze kijken of ie een losse voet heeft op de weg'. Bij de Utrechtse verkeershufter was het bingo, die is nu zijn rijbewijs kwijt, meldt Damen tevreden.