Fragment

Oranjevrouwen zonder puntenverlies naar EK, Kosovo met 6-0 verslagen

1. Fragmentenchevron right
  2. Oranjevrouwen zonder puntenverlies naar EK, Kosovo met 6-0 verslagen

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2022 gewonnen. Oranje was na rust veel te sterk voor Kosovo, het werd 6-0. "Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland een kwalificatiereeks zonder puntenverlies afsluit", aldus sportcommentator Krijn Schuitemaker in Langs de Lijn En Omstreken.

Nederland was al zeker van deelname aan het EK, maar wilde er toch een leuke wedstrijd van maken. In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Kosovo, maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft kwam Nederland op stoom. Het scoorde zes keer. Katja Snoeijs maakte drie doelpunten, Jill Roord was twee keer trefzeker en het andere doelpunt werd gemaakt door Lieke Martens.