Fragment

PSV komt tegen Lens niet verder dan gelijkspel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. PSV komt tegen Lens niet verder dan gelijkspel

PSV is er in groep B van de Champions League ook niet in geslaagd om van RC Lens te winnen. Het derde groepsduel, op Franse bodem, eindigde in 1-1. Daardoor blijft de Eindhovense ploeg met twee punten laatste in de poule.

In de openingsfase kwam PSV goed weg, want het furieus gestarte Lens kreeg al snel een paar kansen. Medina en Machado sprongen er te slordig mee om en gunden Benitez zo een paar simpele ingrepen.

Toen de Fransen halverwege de eerste helft even uitgeraasd waren, kwam PSV wat meer aan aanvallen toe. Het was ook dicht bij een treffer toen Lozano naar binnen trok en met een voortreffelijk schot de binnenkant van de paal raakte.

Kort na de rust kreeg Lozano opnieuw een kans om de score te openen: Veerman speelde hem vrij met een steekpassje, waarna de Mexicaan iets te lang wachtte en Gradit zijn schot kon blokkeren. De voorsprong volgde kort daarna alsnog toen Bakayoko het vanaf de rand van de zestien probeerde en de bal er bij de tweede paal invloog.

PSV had daarna zijn zaakjes defensief op orde.Zo leek het, tot Wahi met een prima volley doel trof en Lens daardoor weer vleugels kreeg. PSV werd even naar achteren gedrongen, hield stand en kreeg in de slotfase nog twee aardige kansen: een vrije trap van Veerman vloog net naast en Vertessen zag een wippertje de mist in gaan.

Luister hieronder naar het radioverslag van de 0-1 van PSV

Luister hieronder naar het radioverslag van de 1-1 van Lens