Fragment

Aanvoerder Rode Duivels Edin Hazard zet punt achter interlandcarrière

  1. Fragmentenchevron right
  2. Aanvoerder Rode Duivels Edin Hazard zet punt achter interlandcarrière

De 31-jarige aanvoerder van België Edin Hazard laat via Instagram weten 'de bladzijde om te draaien' en plaats te maken voor de volgende generatie. Edin Hazard, die uitkomt voor het Spaanse Real Madrid, maakte het nieuws woensdag bekend na een teleurstellend WK met België. 

Op zijn Instagram dankte hij zijn fans voor alle vreugdevolle momenten die de aanvaller sinds 2008 heeft mogen beleven. "De volgende generatie staat klaar. Ik ga jullie keihard missen", schreef Hazard.

Vlaams journalist Hans Vandeweghe vond het nieuws geen verrassing: "Hij had tijdens het WK al in de kleedkamer laten vallen dat dit zijn laatste toernooi was". Volgens Vandeweghe was het opmerkelijk dat Edin Hazard tweemaal in de basis stond dit WK. "Hij was de speler met de minste kilometers in de benen", stelt Vandeweghe. "In België heb je een Frans deel dat altijd enthousiast was van Hazard, maar het Vlaamse deel was nooit zo te spreken over hem. Op het moment dat hij er moest staan, viel hij helaas niet op". Hazard was volgens de Vlaamse journalist het 'allergrootste talent' dat België heeft gekend. "Hazard zal zijn niveau van het seizoen 2018 niet meer terugvinden, maar hij kan in de toekomst nog wel een rol van betekenis spelen bij de nationale ploeg", aldus Vandeweghe. 

Edin Hazard debuteerde op 17-jarige leeftijd, speelde 126 interlands en wist 33 keer te scoren voor België. Het hoogtepunt van zijn interlandcarrière is brons op het WK in 2014.