Fragment

Politie voert actie in Eindhoven tijdens PSV - BATE Borisov

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Politie voert actie in Eindhoven tijdens PSV - BATE Borisov

Terwijl de wedstrijd PSV - BATE Borisov op het punt van beginnen staat is de politie in het centrum van Eindhoven bezig met actievoeren. Op verschillende plekken in de stad - onder andere bij een toegangsweg naar het stadion - stopt de politie auto's en worden flyers uitgedeeld. De agenten willen een betere CAO en meer capaciteit. We spreken erover met de woordvoerder van de gezamenlijke politiebonden Albert Springer.

Volgens Springer 'piept en kraakt' de politie aan alle kanten. 'Roosters komen niet meer rond', aldus de woordvoerder. De burgers die in Eindhoven gestopt worden door de politie reageren volgens Springer met 'ontzettend veel sympathie'.

Maandag actie bij Utrecht Centraal

Volgende week maandag gaat de politie ook actievoeren op treinstation Utrecht Centraal. Tijdens de ochtendspits gaan agenten linies vormen. Reizigers kunnen dan alleen nog op bepaalde plekken door de linie heen en moeten dus rekening houden met vertragingen. Springer verwacht dat die actie een beetje hinder gaat opleveren, maar dat is niet het doel: 'We willen vooral mensen informeren over onze situatie'.

Video niet beschikbaar