Fragment

K1 oud-kampioen Ernesto Hoost en Erik van Muiswinkel lezen voor

  1. Fragmentenchevron right
  2. K1 oud-kampioen Ernesto Hoost en Erik van Muiswinkel lezen voor

Morgenochtend zal er in veel schoolklassen ademloos geluisterd worden naar de verhalen die er worden voorgelezen. Niet door de juf of de meester, maar door BN'ers die langskomen voor het Nationale Voorleesontbijt. Het startschot voor de nationale voorleesdagen. Viervoudig K1 kampioen Ernesto Hoost en cabaretier Erik van Muiswinkel maken zich klaar voor het voorleesontbijt.

'Mijn zoon vindt het echt leuk om te luisteren hoe ik voorlees', vertelt Hoost, 'daarmee valt hij altijd rustig in slaap'. Van Muiswinkel leest zijn volwassen kinderen nu niet meer voor, maar toen ze klein waren passeerden Jip en Janneke regelmatig de revue. 'Het mooi bij Jip en Janneke was dat ik zelf ook altijd ervan in slaap viel', vertelt de cabaretier lachend. 

De aanleg voor voorlezen heeft Van Muiswinkel van zijn oma geërfd. 'Zij kon echt geweldig voorlezen. Ze maakte hele voorstellingen van die boekjes door zelf dingen erbij te bedenken en grappige stemmetjes op te zetten'. Op latere leeftijd waren de Harry Potter-boeken erg populair bij de kinderen van de voorlees-vaders. Hoost: 'Dat waren echt spannende boeken, maar wel erg langdradig. Tegen de tijd dat het eerste boek uit was waren de kinderen het helaas al zat'