Fragment

Na 50 jaar schaven is er nu een Tourspel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Na 50 jaar schaven is er nu een Tourspel

Bordspelen blijken nog lang niet uit. Sterker nog, de markt is ‘booming’. 'Ondanks de concurrentie van videospelletjes, mobiele telefoon en I-pad kruipen mensen heel graag gezellig bij elkaar rond de tafel om een spel te doen’, zegt Patrick ten Hoorn, volger van de markt en eigenaar van een bordspelen-café in Haarlem. En nu is er het Tour de France spel, bedacht door de broers Van den Hulst.

‘Mijn vader heeft het spel al in 1967 ontwikkeld. Mijn broer en ik speelden het als jongetje al fanatiek tegen elkaar, met gekleurde pennendopjes of naaldjes met een belletje erop als wielrenners. Maar in de loop der jaren zijn er steeds meer dingen bijgekomen. Toen ik 30 jaar werd gaf mijn vader me een handgemaakte kleurenversie. En we hebben het verder ontwikkeld tot een modern Tour-spel met etappes’, aldus Ron van den Hulst.

Just Games brengt het spel nu op de markt onder een licentie van de organisatie van de Tour de France. ‘Ik zag het spel op de jaarlijkse spelletjesbeurs in Essen, Duitsland en vond het meteen leuk’, zegt René Knip van Just Games. 'Dat is een onderbuik-gevoel. Je wilt als uitgever iets anders, niet weer een nieuwe versie van Monopoly of Kolonisten.’