Fragment

Debat: Corruptie in de politiek op Curaçao & de rol van de media

  1. Fragmentenchevron right
  2. Debat: Corruptie in de politiek op Curaçao & de rol van de media

Deze week ging oud-premier Gerrit Schotte voor zo’n drie jaar achter slot en grendel voor corruptie en het witwassen van grote sommen geld. En in het parlement daar, zit nog een verdachte. Hoe is het gesteld met de democratie van Curaçao en de media als waakhond? En hoe anders is politiek bedrijven in de Cariben in vergelijking met Nederland? 

Marianne van den Anker heeft zondag contact met de Curaçaose verslaggever Yves Cooper vanuit Curaçao over wat hem is opgevallen. 

Terwijl Schotte richting de gevangenis liep, was bijvoorbeeld een verslaggever te zien die om de oud-premier huilt en een politieagent die Schotte op zijn voorhoofd vaarwel kust, vertelt Cooper in de uitzending.  

Ook SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak is te gast. De kritiek vanuit de eilanden is dat Nederlandse parlementsleden zich te veel met de eilanden bemoeien. Samen met collega André Bosman (VVD) heeft Van Raak zich in de afgelopen jaren vaker uitgesproken over corruptie in de Cariben. Terecht de kritiek en 'bemoeienis' vanuit Nederland, of niet?