Fragment

Eindejaarsuitzending

  1. Fragmentenchevron right
  2. Eindejaarsuitzending

Zijn onze studiogasten, hoofdpersonen en persoonlijk betrokkenen geslaagd om iets teweeg te brengen in 2017? Rob blikt daar terug op een aantal interessante debatten in 2017 in Kwesties. 

Bijvoorbeeld over de miskenning van vrouwenvoetbal in Nederland. Feministe Anne Fleur Dekker praat over de positie van de vrouw in 2017. Eerder dit jaar ontstond hooglopende ruzie in onze bus met econoom en publiciste Heleen Mees. En we praten ook met vlogger Elio Heres over de enorme invloed van social media en vlogs op jongeren in 2017.  

Ook schrijver Mohammed Benzakour is te gast. Zijn hoogbejaarde en dementerende ouders hebben steeds meer zorg nodig en die kunnen de kinderen Benzakour nog maar met moeite geven. Hij pleitte in Kwesties voor het invliegen van Marokkaanse mantelzorgers. Wat is er gebeurd na die acties? 

Marianne van den Anker is in Soest te gast bij homoactivist en politicus Patrick van Rijn om te praten over homo-emancipatie schijntolerantie in Nederland jegens de LHBT-gemeenschap. Eind december ziet hij dit niet anders. Nog steeds ligt er volgens Patrick een groot probleem. Nieuwe incidenten liggen in 2018 wellicht op de loer?