Fragment

Debat: Kwijtschelding voor mensen die jarenlang in de schulden zitten?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Debat: Kwijtschelding voor mensen die jarenlang in de schulden zitten?

Moeten mensen die al jaren in problematische schulden zitten, een kwijtschelding krijgen? Rob Oudkerk staat zondagavond met de bus van NPO Radio 1 in Amsterdam en praat met drie inwoners met schulden en de lokale politiek.

Schulden zorgen voor stress en problemen. En zijn een belemmering voor het vinden of behouden van werk. En leiden vaak tot een slechtere gezondheid. Wat is de rol van de gemeente hierin?

Naar schatting hebben bijna 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens problematische schulden of een risico daarop. Van al deze mensen zijn maar 200.000 gevallen bekend bij gemeenten en schuldhulporganisaties. Hoe kan dat?

Amsterdam probeert al jaren voorop te lopen in zijn aanpak om inwoners met problematische schulden terug te dringen, maar dat wil nog niet lukken. Het gemeentebestuur vraagt zich op dit moment af hoe het kan dat mensen niet de juiste hulp vinden.

Te gast: verschillende inwoners van Amsterdam met schulden, raadsleden Claire Martens (VVD Amsterdam) en Don Ceder (ChristenUnie Amsterdam).