Fragment

Debat over diversiteit binnen Nederlandse sportbesturen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Debat over diversiteit binnen Nederlandse sportbesturen

Diversiteit binnen de Nederlandse sportbesturen is nog amper te vinden. Jacques Brinkman, oud-tophockeyer en columnist voor de Telegraaf, vindt dat het anders moet en luidde onlangs de noodklok. Hij gaat in debat met KNVB-voorzitter Michael van Praag die deze week nog de Sport Beyond Borders-award. Een award als beloning tegen uitsluiting en discriminatie in de sport, maar hoe zit dat eigenlijk in de sportbesturen zelf? Wordt het tijd voor een quotum? Rob Oudkerk praat zondag, vanaf Hockeyclub Kampong in Utrecht, met bestuurders en oud-sporters over het gebrek aan diversiteit in de bestuurskamers van de Nederlandse sportbonden. 


Ook te gast bij dit debat: NOC*NSF-voorzitter Andre Bolhuis, voetbaltrainer en docent Driss Rouhani en oud-hardloopster Nelli Cooman.


En Marianne van den Anker praat live vanuit Amersfoort met betrokkenen over echtscheidingen. In Nederland zijn er ruim 34.000 echtscheidingen per jaar. Dat gaat ten koste van de kinderen, maar ook van overheidsgeld. Gemeente Hengelo gaat daarom beginnen met proef om het zo min mogelijk tot een vechtscheiding te laten komen. Moeten gemeenten als preventie niet eerder optreden of hebben zij niks in deze privésituaties te zoeken? 


Een debat tussen Bregje Dijksterhuis (rechtssocioloog) en Sermin Kaya (familierechtadvocaat en alimentatie-specialist)