Fragment

Gehele uitzending terugkijken? Live vanuit Nijmegen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Gehele uitzending terugkijken? Live vanuit Nijmegen

Lhbt & christendom
In de provincie Gelderland voelt maar liefst eenderde van de lesbo's, homo's, biseksuelen en transgenders voelen zich er niet thuis. Veel van hen overwegen te verhuizen, of zijn al verhuisd. Kunnen dominees het verschil maken? Volgens Nicole Steijsiger zou dat enorm helpen in de christelijke regio's.

Moestuinen op de basisschool?
Van de kinderen tussen de vier en de zeventien jaar heeft bijna twaalf procent overgewicht. Tegelijkertijd eten de meeste kinderen te weinig groenten en fruit. Is het een goed idee om kinderen op basisscholen door te moestuinen kennis te laten maken met gezond voedsel? Of is zoiets geen taak voor scholen? 

Sociale huurwoningen naar de rijke buurten
Er is een schreeuw om sociale huurwoningen beter te verspreiden, omdat de leefbaarheid achteruit holt in de wijken waar veel sociale huurwoningen zijn. Vooral volkshuisvesting in de rijkere buurten. Een goed idee of niet? Directeur Esther Lamers van wooncorporatie Woonwaarts is ook te gast. 

Live vanuit Nijmegen!
Marianne van den Anker staat met bus van NPO Radio 1 staat deze zondag in Gelderland, voor een debat met inwoners en lokale politici over kwesties die zich in deze regio afspelen.  

Met onder anderen: 
- inwoners Gerda Lawa, Josan Jongbloed, Ricardo Brouwer
- Nijmeegse raadsleden Cherelle de Leeuw (GroenLinks) & Marjolijn Mijling (CDA)