Fragment

Bernard Wientjes, Ton Heerts, Marco Pastors

  1. Fragmentenchevron right
  2. Bernard Wientjes, Ton Heerts, Marco Pastors

Edith Schippers (VVD) is aangewezen als informateur en dat betekent dat de coalitie-onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks nu echt van start zijn gegaan. Hoe kunnen de verschillen tussen deze partijen overbrugd worden? In Kamerbreed zijn zaterdag drie deskundigen op het gebied van onderhandelen te gast: Ton Heerts (voorzitter MBO Raad), voormalig werkgeversvoorman Bernard Wientjes en Marco Pastors (oud-politicus Leefbaar Rotterdam en nu directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid). Gastpresentator is Jan Mom. 

Heerts zat voorheen als voorzitter van de vakbeweging FNV aan de onderhandelingstafel met de werkgevers, maar ook met het kabinet. Wientjes zat aan diezelfde tafel, maar dan vanuit zijn voorzitterschap van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Pastors heeft als oud-wethouder ervaring met onderhandelen en samenwerken met andere partijen. Op dit moment is hij directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Heerts, Wientjes en Pastors geven in Kamerbreed advies aan de informateur en onderhandelaars.

Zo overhandigt de Commissie vraagfinanciering mbo dinsdag haar advies 'Doorleren werkt. Samen investeren in nieuwe zekerheid', waar Heerts aan meewerkte vanuit de MBO Raad. Oud-voorzitter van VNO-NCW, Wientjes, werkte drie maanden lang in opdracht van drie ministeries aan 'De Bouwagenda', een actieplan voor de bouwsector op o.a. het gebied van duurzaamheid. Pastors probeert de problemen op het gebied van wonen, werken en onderwijs in Rotterdam Zuid aan te pakken.

Kamerbreed, elke zaterdag van 13.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1

Video niet beschikbaar