Fragment

Ahmed Aboutaleb (PvdA) en Jozias van Aartsen (VVD)

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ahmed Aboutaleb (PvdA) en Jozias van Aartsen (VVD)

Ahmed Aboutaleb en Jozias van Aartsen zijn zaterdag te gast in Kamerbreed. Kees Boonman spreekt met Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam) en Van Aartsen (waarnemend commissaris van de koning in Drenthe) over veiligheid en over de rol van gemeenten en provincies in de toekomst.
Kamerbreed komt live vanuit de Bibliotheek Den Haag aan het Spui. Publiek is van harte welkom om de uitzending bij te wonen.
In Rotterdam is deze week een concert van de Amerikaanse muziekgroep Allah-Las op last van de politie afgeblazen, omdat er bij de veiligheidsdiensten informatie was binnengekomen over 'een mogelijke terreurdreiging'. Heeft de politie voldoende middelen tot haar beschikking om de veiligheid in de Maasstad te waarborgen? En hoe is radicalisering te voorkomen?
2017 is een belangrijk jaar voor Van Aartsen: hij vertrekt als burgemeester uit Den Haag vanwege zijn naderende zeventigste verjaardag en na precies 49 dagen 'pensioen' begint hij al aan zijn nieuwe klus als waarnemend commissaris van de koning in de provincie Drenthe. Hoe 'verkoopt' hij Drenthe in Den Haag? En hoe ziet de oud-burgemeester de rol van gemeenten en provincies?
Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1

Video niet beschikbaar