Fragment

Klijnsma (PvdA), Van der Staaij (SGP) en Verhagen (Bouwend Nederland)

  1. Fragmentenchevron right
  2. Klijnsma (PvdA), Van der Staaij (SGP) en Verhagen (Bouwend Nederland)

In de laatste uitzending voor de Tweede Kamer met zomerreces gaat ontvangt Kees Boonman in Kamerbreed de volgende gasten: Jetta Klijnsma (PvdA), Kees van der Staaij (SGP) en Maxime Verhagen (Bouwend Nederland).

In deze uitzending onder andere aandacht voor investeren in een duurzame economie, armoedebestrijding en de waarde van loyaliteit en principes in de politiek.

Klijnsma is demissionair PvdA-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze is o.a.verantwoordelijk voor pensioenen, armoedebeleid en het aan het werk helpen van mensen met een beperking. Wat betekent de aantrekkende economie voor mensen meteen uitkering of een afstand tot de arbeidsmarkt? En wat kan Klijnsma in haar laaste maanden als staatssecretaris nog voor hen betekenen?

Van der Staaij is met bijna20 jaar Kamerlidmaatschap de nestor van de Tweede Kamer. De SGP staat bekend om haar constructieve manier van oppositie voeren. Wat verwacht hij van een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, dat door de PvdA is bestempeld als‘een rechts kabinet met den bijbel’?

Maxime Verhagen was o.a. vicepremier namens het CDA en is nu voorzitter van Bouwend Nederland. Wat verlangt de bouwsector van een nieuw kabinet, nu de economie weer aantrekt?

Video niet beschikbaar