Fragment

Presentator John Williams helpt werklozen weerbaarder te worden: 'Deze groep wordt niet goed begeleid'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Presentator John Williams helpt werklozen weerbaarder te worden: 'Deze groep wordt niet goed begeleid'

John Williams, al jarenlang presentator en het gezicht van het RTL-programma Help Mijn Man Is Klusser, is een onderneming gestart waarmee hij mensen zonder baan terug de maatschappij in helpt. Williams zag via een ander project dat het bijzonder moeilijk kan zijn voor deze groep om de boel weer op de rit te krijgen. Met zijn onderneming wil hij mensen een steuntje in de rug bieden.

"Ik ben nu een jaar bezig met het programma en we begeleiden ongeveer 50 mensen," vertelt Williams bij WNL In de Kantine op NPO Radio 1. De RTL-presentator kwam op het idee door een project met onder anderen medepresentator Rob Geus waarbij de twee onhygiënische hotels afgingen. "Hierdoor bedacht ik om schoonmaaktasjes te gaan verkopen die bedoeld zijn voor iedereen die nog een doekje over de badrand van zijn hotelkamer wil halen bijvoorbeeld."

Inmiddels zijn er 40 duizend tasjes verkocht. Toen Williams bedacht om de tasjes ook te gaan verkopen aan parken en hotels kreeg hij in de gaten hoe groot het personeelstekort is in de schoonmaaksector. En dat mondde uiteindelijk uit in zijn onderneming waarbij Williams werklozen weer terug aan een baan helpt.

UWV

"Ik zag dat werklozen niet goed begeleid worden en toen dacht ik: ik ga mensen weerbaarder maken zodat ze sneller weer kunnen meedoen in de maatschappij." Voor zijn project heeft Williams ook het UWV benaderd. "Ik ben best brutaal geweest, maar het UWV was meteen enthousiast over het idee. Het gaat er vooral om dat we mensen weer een stukje op weghelpen en de boel weer op de rails krijgen."