Fragment

Fidan Ekiz staat stil bij overlijden rapper Coolio: 'Ik ben altijd groot fan geweest van zijn nummers'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Fidan Ekiz staat stil bij overlijden rapper Coolio: 'Ik ben altijd groot fan geweest van zijn nummers'

De Amerikaanse rapper Coolio overleed donderdag op 59-jarige leeftijd. In WNL In de Kantine wil presentator Fidan Ekiz stilstaan bij wat Coolio heeft betekent voor de muziekwereld.

"Het nummer Gangsta's Paradise vond ik direct een geweldig nummer en ik ken het ook volledig uit mijn hoofd," vertelt Ekiz. Gangsta's Paradise was verreweg Coolio's grootste hit. Het was de soundtrack van de film Dangerous Minds uit 1995. Het nummer, een bewerking van Stevie Wonders Pastime Paradise uit 1976, voerde wekenlang de Billboard-hitlijsten aan. Er zijn wereldwijd miljoenen exemplaren van verkocht. In 1996 kreeg Coolio een Grammy voor het nummer, in de categorie 'beste rap'. "Ik vind het dan ook jammer dat er de afgelopen week in de media en vooral in talkshows weinig aandacht is geweest voor Coolio," aldus Ekiz.

Ekiz somt vervolgens enkele recensies op naar aanleiding van Coolio's overlijden. "De mooiste vond ik die van het NRC die beschrijft dat het leven van jongeren in gangs zo onzeker was dat ze niet wisten of ze hun volgende verjaardag wel zouden halen."