Fragment

Ouders toeslagenaffaire willen niet vergeten worden: 'We moeten deze mensen ontzorgen'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ouders toeslagenaffaire willen niet vergeten worden: 'We moeten deze mensen ontzorgen'

Zaterdag was er een steunmanifestatie voor de gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire in Rotterdam. De ouders vinden dat ze vergeten worden en voelen zich nog steeds niet geholpen. Bij de manifestatie waren ook verschillende politici aanwezig waaronder Pieter Omtzigt en Lilian Marijnissen.

"Ik heb veel getroffen ouders en kinderen gesproken en het is mooi dat ze samenkomen dat is heel krachtig. De bijeenkomst was helemaal gericht op de getroffen ouders.", zegt Marijnissen in WNL In de Kantine op NPO Radio 1. Marijnissen valt vooral over de woorden van premier Rutte. Hij gaf afgelopen week aan dat de afhandeling van de toeslagaffaire nog jaren gaat duren. "Ik vind dat we dat als Nederlanders niet moeten accepteren."

Wasstraat

De SP stelt als oplossing een één-dag-oplossing voor. "Al die ouders moeten nu langs allerlei commissies en loketten voor compensatie en wij willen juist dat alles in één dag geregeld wordt voor deze mensen en dat ze gekoppeld worden aan een persoon die hen daarbij gaat helpen." Oud-politicus Boris van der Ham ziet wel heil in deze 'wasstraat' die Marijnissen voorstelt. "Het doel van de overheid is om te ontzorgen. En als mensen de weg kwijt zijn door instanties van de overheid, dan moet de overheid juist de helpende hand bieden."

Video niet beschikbaar