Fragment

Vooral Camilla pakte de aandacht tijdens kroning Charles: 'Ze straalde'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vooral Camilla pakte de aandacht tijdens kroning Charles: 'Ze straalde'

De kroning van Charles en zijn vrouw Camilla werd door miljoenen mensen over de hele wereld gevolgd. Vooral Camilla leek de aandacht te trekken tijdens de gehele dag. "Ze stond te stralen", reageert Angela de Jong, columnist en tv-kenner, in WNL In de Kantine op NPO Radio 1. 

Lange tijd was Camilla de 'meest gehate vrouw van het Verenigd Koninkrijk'. Charles en Camilla hadden al een relatie toen Charles nog getrouwd was met Diana, die heel erg geliefd was bij het Britse volk. "Dat het volk Camilla nu omarmd heeft na al die jaren dat ontroerde mij", aldus De Jong. "Liefde overwint uiteindelijk alles."

Wat koningshuisverslaggever van de Telegraaf, Pieter Klein Beernink, vooral ontroerde was het moment dat Prins William de kroon van Charles aanraakte. "Dat was een moment van respect naar zijn vader als koning. Ook gaf hij zijn vader een kus. Dat moment zat niet in het script."

Charles leek volgens veel commentatoren 'emotieloos'. Maar daar is volgens Kleine Beernink niks van waar. "Waar te snel overheen wordt gestapt is dat Charles een ontzettend gelovig persoon is. De kroning was een kerkdienst en ik denk dat hij de gehele tijd ontzettend geëmotioneerd was."

Prins Harry

Ook prins Harry, die een aantal jaar geleden afstand deed van zijn koninklijke taken, was aanwezig tijdens de kroning. Zijn vrouw Megan was afwezig. De 38-jarige Britse prins zou een uur na de kroningsceremonie in Westminster Abbey bij Heathrow Airport zijn gezien om weer terug naar zijn gezin te vliegen in de VS.

Video niet beschikbaar