Fragment

Programmeur Zomercarnaval: 'Spijt van bubbling-uitlatingen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Programmeur Zomercarnaval: 'Spijt van bubbling-uitlatingen'

Programmeur van het Zomercarnaval Rotterdam, Claudia Raven, zegt dat de uitspraken over het bubbling-verbod 'onhandig' zijn. "We hebben er spijt van hoe het naar buiten is gekomen", aldus Raven in WNL In de Kantine op NPO Radio 1.

De organisatie kwam eerder deze week met een verbod op 'vulgair dansen'. Die dansstijl heet 'bubbling'. De directeur van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval liet aan NOS weten dat de afgelopen jaren meerdere klachten waren binnengekomen over aanstootgevend gedrag. Dit jaar wilde de organisatie dat voorkomen en dus werd bubbling in de ban gedaan. Daar kwam veel kritiek op. Het verbod zou bovendien 'racistisch' zijn volgens bezoekers van het carnaval.

Maar volgens Raven waren dat "veel te stellige uitspraken. Ik ben blij dat ik het nu kan nuanceren." Ze vervolgt: "Wat er eigenlijk bedoeld is in veel te veel woorden en wat onhandig geformuleerd: houd de goede smaak in de gaten." Raven zegt dat haar organisatie spijt heeft van de formuleringen.

Over de kritiek dat de uitspraken racistisch zouden zijn reageert Raven: "We zijn het er allemaal over eens dat bepaalde vormen van dansen niet geschikt zijn voor kinderogen. We willen dat dit feest gezellig is voor iedereen."

Video niet beschikbaar