Fragment

Coronacrisis eist rol voor nachtleven: 'Van koploper naar achterblijver'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Coronacrisis eist rol voor nachtleven: 'Van koploper naar achterblijver'

Ted Langenbach, ondernemer in het nachtleven, merkt dat de coronacrisis een steeds zwaardere tol gaat eisen van de nachtclubs. De clubs zijn al bijna 2 jaar dicht. Komende week starten ze een protestactie waarbij ze eenmalig opengaan.

"Met mij als mens doet dit heel veel. Ook als ik kijk naar de artiesten die niet meer op het podium staan en voor mensen zelf. Iedereen mist de vrijheid", zegt Langenbach in WNL In de Kantine. De ondernemer vangt signalen op dat veel mensen en artiesten naar die delen van de wereld trekken waar alles wél open is, zoals Zuid-Amerika.

Van koploper naar achterblijver

"In Nederland liepen we in het nachtleven altijd voorop. We waren een heel professioneel partyland en een inspiratie voor velen. We werden overal ingevlogen." Langenbach denkt dat Nederland dan ook prima voorop had kunnen blijven lopen met de coronamaatregelen in het nachtleven, maar dat is nu niet gebeurd. Nederland is nu een 'achterblijver' geworden.

"Het draagvlak voor de coronamaatregelen wordt ook minder en er ontstaan meer illegale feesten." Langenbach hoopt dat de actie van komende week zoden aan de dijk zet zodat het nachtleven weer die 'safeplace' wordt die het altijd is geweest.