Fragment

Hans Simons interviewt Max van Weezel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hans Simons interviewt Max van Weezel

Hans Simonse haalde Max van Weezel ooit naar de VPRO voor het radioprogramma Argos. Nu interviewt hij Max twee en half uur lang in Het Marathoninterview.


Na een studie politieke en sociale wetenschappen was Max van Weezel (1951) ruim veertig jaar werkzaam voor Vrij Nederland en vervulde daar diverse rollen waaronder die van columnist, politiek commentator/redacteur en adjunct-hoofdredacteur. Daarnaast schreef hij vijftien boeken, was hij voorzitter van het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en zat hij in het bestuur van journalistenvakbond NVJ.

Nu door een ernstige ziekte zijn leven drastisch is veranderd blikt hij graag terug op zijn rijke journalistieke carrière, meer dan vier decennia lang in het centrum van de politieke macht. Hij schurkte vaak verdacht dicht tegen de macht aan maar had dan toch op het juiste moment de hardheid om te publiceren wat volgens hem gepubliceerd diende te worden. Momenteel presenteert van Weezel twee programma op NPO Radio 1: Met Het Oog Op Morgen en Argos.