Fragment

De leden van de Kring over de zwarte Amerikaanse soldaat Timothy Hood en de miljoenen andere zwarte soldaten. Wat is hun betekenis voor 'onze' bevrijding?

  1. Fragmentenchevron right
  2. De leden van de Kring over de zwarte Amerikaanse soldaat Timothy Hood en de miljoenen andere zwarte soldaten. Wat is hun betekenis voor 'onze' bevrijding?

Twee vrouwen van Toneelgroep Maastricht speelden het verhaal van de zwarte Amerikaanse soldaat Timothy Hood en zijn vrouw Michelle. Hood vecht in het Amerikaanse leger tegen het racisme in Europa, terwijl de maatschappij waar hij uit voortkomt en dat leger zelf racistisch zijn. Als hij terugkomt in Amerika wordt ook hij als held onthaald. Hij wordt zonder pardon neergeschoten door een buschauffeur als hij gaat zitten op een voor witte mensen bestemde plek. Vlucht zwaargewond de bus uit en wordt daarna door een politieagent afgemaakt. Toneelgroep Maastricht vond eigenlijk maar summiere informatie over Hood en heeft de hiaten in het verhaal opgevuld met verhalen van andere zwarte soldaten. 

Video niet beschikbaar