Fragment

'Advocaten vinden hier munitie in' zegt strafrechtadvocaat Robin Link over Grapperhausbruiloft

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Advocaten vinden hier munitie in' zegt strafrechtadvocaat Robin Link over Grapperhausbruiloft

Hij hamerde en hamerde, op de anderhalve meter afstand en op verantwoord gedrag. Als minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus deelde zelf ook tienduizenden coronaboetes uit. Maar op zijn bruiloft ervoer hij zelf hoe moeilijk het is om afstand te houden, vooral tijdens de iets te gezellige groepsfoto.

De juridische gevolgen van een slipper van de minister

Strafrechtadvocaat Robin Link van ALEX Advocaten in Wijchen reageert: "Het is echt heel onhandig van de minister. Er komt een hoop gezeur van." Daarnaast kijkt Link ook naar de toekomst: "Natuurlijk hebben ze het bij het Openbaar Ministerie ook gezien, dus ze moeten hier wat mee." Link verwacht ergens komende week een reactie. 

Als het OM ervoor kiest een onderzoek te starten, zou dat eventueel kunnen leiden tot een boete. En als het OM er niks mee gaat doen is het einde wel een beetje zoek, zegt Link. 

Quote

Het Openbaar Ministerie moet hier iets mee

Robin Link, strafrechtadvocaat

Op de vraag of Robin Link de foto's als PDF zal bewaren reageert hij (lachend) bevestigend. Advocaten die cliënten bijstaan met coronaboetes, zullen dit zeker als munitie gebruiken, zegt Link.