Fragment

Persoonlijk verhaal: Als je vader je dochter misbruikt

  1. Fragmentenchevron right
  2. Persoonlijk verhaal: Als je vader je dochter misbruikt

Henny Keizer vermoedde al dat er iets was met haar dochter, maar toen ze gebeld werd door school en hoorde dat haar eigen vader haar dochter al jaren seksueel misbruikte, brak niet alleen haar hart. Haar hele leven zag er vanaf die dag anders uit. 

Vandaag wordt het boek De draad weer oppakken van Jeroen Kleijne gepresenteerd. Hoe pak je je leven weer op nadat je geconfronteerd bent met een schokkende gebeurtenis? In de rubriek Persoonlijk Verhaal van Radio EenVandaag vertelt Henny Keizer hoe zij dat deed.

Hoe maak je het leven weer dragelijk na zo’n heftige gebeurtenis? Kleijne tekent niet alleen het verhaal van Henny Keizer op, ook dertien andere mensen vertellen in het boek hoe hun leven van de ene op de andere dag ingrijpend is veranderd.

Een korporaal die in Afghanistan zijn beide benen verloor, een ooggetuige van de schietpartij in het winkelcentrum in Alphen aan de Rijn, iemand die haar zoontje verliest doordat ze even niet goed oplet. Elke schokkende gebeurtenis is anders. 


Hulp

Kleijne beschrijft ook de verschillende vormen van psychologische hulp die mensen na zo'n dramatische dag kunnen krijgen. Vier deskundigen leggen uit hoe je met complexe rouw en verlies om kan gaan.

Wat de verhalen gemeen hebben is dat de hoofdpersonen allemaal de draad weer oppakken. “Je bent veel sterker dan je denkt”, zegt Henny Keizer tegen EenVandaag. Er is altijd een weg omhoog, dat beeld komt uit alle verhalen naar voren. Een weg vol obstakels, die op verschillende manieren genomen worden.

Uitgeverij Amsterdam University Press presenteert het boek op 19 april om 17.00 uur bij Spui25 in Amsterdam. De presentatie is openbaar en gratis toegankelijk.