Fragment

Eerder gehoord: Eerbetoon in Voetbalstadion

  1. Fragmentenchevron right
  2. Eerder gehoord: Eerbetoon in Voetbalstadion

Ajax werd gisteravond uitgeschakeld door het Franse Nice in de Champions League, maar de wedstrijd draaide om maar één iemand: Abdelhak Nouri. Met applaus, gezang en een enorm spandoek werd hij geëerd. 
Het deed terugdenken aan een koude zaterdagavond in Alkmaar zestien jaar geleden. In het Alkmaarderhout speelde AZ tegen Feyenoord, maar op de tribunes waren de fans meer bezig met het toezingen van John Bosman dan met de wedstrijd. De toenmalige AZ-speler verloor eerder die week zijn zoon.


Geest

Henk van Stee was op dat moment de trainer van AZ. "Ik zat als een geest op de bank. Die wedstrijd interesseerde mij en de jongens helemaal niet." Van Stee herinnert zich dat een minuut na afloop de spelers vroegen hoe laat ze zich moesten melden voor de begrafenis.


Hij kan zich goed verplaatsen in de huidige Ajax-trainer Marcel Keizer: "Het is verschrikkelijk moeilijk als trainer. Je bent constant aan het malen, moet ik nu wel trainen of niet, hard of niet. Wat willen de jongens?" Een advies heeft hij ook: "Hoe hard het ook klinkt. Nouri is nu even klaar. Je moet door, je kan daar niet in blijven hangen."