Fragment

Eerder gehoord: verkeerde wissel en andere topsportvergissingen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Eerder gehoord: verkeerde wissel en andere topsportvergissingen

Ze is Olympisch kampioene en één van de beste turnsters van de wereld en toch ging het mis voor Sanne Wevers bij het WK-turnen op de balk. Ze vergat namelijk een verplicht element in haar oefening. Het gevolg: geen finaleplaats. Het voelde als een klap in haar gezicht zo zei ze zelf. De verbazing was totaal. 


Verkeerde wissel
Het is zeker niet voor het eerst dat een topsporter onbedoeld de fout in gaat. Zo verloor schaatser Sven Kramer de 10 kilometer op de Olympische Spelen in het Russische Sotsji omdat hij verkeerd wisselde en in de verkeerde baan terecht kwam.
Maar ook eerder, namelijk in 1981 verloor schaatser Hilbert van der Duim het EK, ook al schaatste hij een geweldige 4600 meter. Want de afstand waaraan hij meedeed was toch echt de 5000 meter. Oftewel: 1 ronde voor het einde dacht hij er al te zijn. 

Met Mart Smeets blikken we terug, hij zat er destijds bovenop als commentator en was vol verbazing. Hilbert van der Duim is er nog vaak aan herinnerd. Onder meer in de kroeg, waar men hem vaak nariep: “Hilbert, nog een rondje.”