Fragment

Plagiaat in de muziekwereld waar hebben we dat eerder gehoord?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Plagiaat in de muziekwereld waar hebben we dat eerder gehoord?

Plagiaat in de muziek het is niet nieuw en gebeurd wel vaker. Maar na gister kunnen we er weer een nieuw hoofdstukje aan toevoegen. Harry Slinger van Drukwerk was te gast bij RTL Late Night om te praten over de gelijkenissen van zijn plaat, Je Loog tegen Mij, en die van de nieuwe single van Rihanna.

Een verhaal dat Maurice Huismans bekend in de oren klonk. In 2009 vocht hij een om de muziekrechten met de Amerikaanse artiest Akon. Huismans schreef al in 2001 het nummer SummerLove, maar toen hij in 2009 een smsje kreeg van een DJ dat hij naar het nummer Right Now van Akon moest luisteren hoorde hij meteen de gelijkenis.

Uiteindelijk kreeg Maurice Huismans gelijk. Straks in Radio EenVandaag praten we met Maurice Huismans over zijn liedje en het gevecht tegen een Amerikaanse ster. 

De mede-componist van het liedje Je Loog tegen mij, Kaspar Peterson gaf tegen EenVandaag aan nog niets van de discussie te hebben meegekregen. “Ik ga het straks allemaal eens even vergelijken, en dan zie ik daarna wel weer verder", aldus Peterson.