Fragment

Ine Paauw: “Steek je hoofd boven het maaiveld uit!”

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ine Paauw: “Steek je hoofd boven het maaiveld uit!”

Treed naar buiten met je passie en ontwikkel die. Dat is het advies van Ine Paauw, de bakster die het tot de halve finale van Heel Holland Bakt wist te schoppen. Zij is vandaag de optimist. 

Door uit haar comfortzone te stappen en zich op te geven voor het tv-programma van Omroep Max kon ze haar liefde voor bakken ontwikkelen. Maar sinds ze zich opgaf, is ze niet alleen vele taarten verder, maar ze is ook heel veel kennis en ervaring rijker. Bovendien heeft ze een nieuw doel: Ine gaat bakworkshops geven, om al haar kennis over te brengen op anderen. 

Fondant

In de competitie heeft Paauw ook geleerd hoe belangrijk het is om door te zetten. “Toen ik mezelf een jaar geleden aanmeldde ben ik direct hard aan de slag gegaan om mijn technische kennis verder te ontwikkelen.” Ze was namelijk, zeker in het begin, niet de meest technische bakker. En in de halve finale horen we haar zeggen: “voor mij is fondant echt helemaal nieuw.” Het leverde wat verbaasde reacties op op Twitter. Dat ze het desondanks tot de halve finale wist te schoppen is toch ook een prestatie.